Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Lions Club Bergsjö har firat 50-årsjubileum

I år var det 50 år sedan det bildades en Lions-klubb i Bergsjö. Detta uppmärksammades i år med att klubben i oktober, bjöd in lionmedlemmar i Hälsingland, till en jubileumsfest på Bergsjögården. Det blev en lyckad och uppskattad kväll med en trerätters jubileumsmiddag.

Annons

Kvällen inleddes med välkomsthälsning av klubbens president Jan-Erik Åström med efterföljande mingel. I samband med detta kunde man studera en utställning med bildskärmar som visade klubbens historia. Där beskrevs ett antal olika aktiviteter, åskådliggjorda i text och bild, som klubben har genomfört. Det blev många minnesupplevelser från exempelvis skogsplanteringar, som var en av aktiviteterna. En stor aktivitet på senare år är Bergsjödagen, som klubben var arrangör av under många år. Ett inslag där var det uppskattade flaskracelotteriet, där tvåtusen numrerade flaskor i ett lastnät, släpptes från en helikopter över forsen vid Bergebron och de första flaskorna som kom fram till uppsamlingen blev vinnande nummer.

Totalt har klubben under åren samlat in två miljoner kronor på olika sätt, som sedan kunnat delats ut till olika hjälpändamål.

I samband med jubileet delade klubben ut ett uppmuntrings-stipendium till Bergsjö Dansstudio, som anordnar danskurser för såväl unga som äldre och har även dansuppvisningar. Stipendiet på tiotusen kronor togs emot av föreningens ledare Tova Engberg, som hon uttryckte stor uppskattning över att få. Hon framförde föreningens varma tack.

Klubben delade även ut ett anslag till Sörgårdens särskilda boende. Det anslaget var för inköp av fyra stycken surfplattor med trådlösa högtalare, en till varje avdelning, som kan användas av de boende med hjälp av personalen.

– Vi är mycket glada för den här gåvan, säger Berit Danielsson som är enhetschef på Sörgården. Den kommer att vara till glädje för våra boende.

I samband med middagen uppvaktades klubben av de övriga Lionklubbarnas representanter i Hälsingland, som gratulerade med att sätta in en gåva till Lions Cancerforskningsfond Mellansverige Uppsala-Örebro.

Dag Hedin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel