Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Lillboskolans schackmästerskap är tillbaka för att stanna

Veckan före påsklovet hölls ett schackmästerskap på Lillboskolan i Edsbyn. Alex Rosén Jakobsson stod som vinnare efter två timmars cup där elever från förskoleklassen till sexan tävlade på lika villkor

Lillboskolan höll schackmästerskap varje år från år 2000 och tio år framåt . Efter sex års uppehåll togs traditionen upp igen.

Det känns kul att man kan få visa att man är bra på andra saker än idrott. Vi har haft ett stort schackintresse på skolan under åren. Barnen spelar en del schack under skoltid i några klasser och andra spelar på fritidshemmet.

I år var det 32 elever som tävlade under två timmar i Lillboskolans schackmästerskap.

För att få det att fungera hade vi en cup, så vissa fick bara spela en gång. De som vann sitt parti gick vidare till nästa. De som åkte ut fick fika med saft och bulle. Det funkade bra och ingen blev ledsen.

I början av turneringen var det ett stilla sorl i matsalen, men när det närmade sig spelet om pallplatserna ökade koncentrationen och det var knäpptyst.

Diplom delades ut till alla deltagare, och de tre som tog pallplatserna fick varsin plakett. På första plats kom Alex Rosén Jakobsson i sexan. Tvåa blev Eddie Wall i femman och trea Isak Lind i tvåan. Jens Westh, också han i tvåan, hängde med länge och slutade på en fjärdeplats.

Alla var är nöjda med årets schackmästerskap, så vi hoppas att kunna arrangera ett även nästa år.

Claes Rehn

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel