Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Lärare från Slottegymnasiet föreläste på musikskola i Kina

Slottegymnasiets musiklärare, Hasse Johansson, föreläste på en stor musikskola i Kina förra veckan. Hasse, som själv producerar egna låtar, var inbjuden till den nya musikskolan JSZ som snabbt vuxit och nu har 100 skolor runtom i Kina med över 80.000 inskrivna elever.

Annons

Hasse hade tre egna framträdanden varje dag där han fick möjlighet att spela sina låtar samt knyta musikkontakter för framtiden.

Internet är begränsat och sociala medier som Google och Facebook är avstängda i Kina men intresset för västerländsk popmusik idag är mycket stort och växer snabbt. Under vistelsen hanns även med ett besök på världens största musikmässa i Shanghai där över 110 000 musikintresserade besökare fick möjlighet att möta andra inom musikbranschen.

Hasse har dessutom satt sig in i hur musikskolor fungerar i Kina och såg att videolektioner är ett vanligt inslag i undervisningen.

– Man har ett möte med eleven och kollar av vilken nivå den ligger på och sen får man ett paket med videolektioner och har sedan kontakt med läraren när de stöter på problem, berättar Hasse.

Hasse har åter landat i Ljusdal efter dessa lärorika dagar som gav inspiration, nya kontakter och energi!

Carina Wikström, Slottegymnasiet

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel