Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Lapptäckte i Holmsveden kom på plats under Westerndagen

Nu är lapptäcket i Holmsveden klart och från och med Westerndagen hänger det på plats runt tre sidor av fd Bruséns hus. Det är 21 meter långt mot gatan och ytterligare flera meter längs kortsidorna.

Det var den 23 mars i år som fd Bruséns hus vid torget i Holmsveden brann ner till grunden. Mariann Lundström, Maria Blomkvist och Eva Keiriö tog initiativet till att göra ett lapptäcke att spänna upp framför och på sidorna om brandplatsen. Detta i väntan på saneringen, för att inga barn under Westerndagen skulle traska ut i brandresterna som innehåller asbest, vassa plåtar m.m. Genom en annons i Holmsveden-Nytt bad de om påslakan till lapptäcket och bidrog även själva med många.

– Det kommer aldrig att gå, sa någon, men damerna var målmedvetna. Under hela lördagen och söndagen arbetade de till sena kvällen med att klippa tygbitar i Aftonbladsstorlek, berättar Mariann och kombinera i mönster på Idrottsgårdens dansgolv och sedan sy ihop. Marianns båda symaskiner tyckte att de hade gjort sitt och strejkade på söndagen. Det gjorde även Evas symaskin men sedan de gjort ren den, kunde hon fortsätta. Hon sydde vidare hemma på måndagen. Cirka 50 påslakan har använts.

– Det har varit roligt, säger Mariann. Många har stöttat oss och sagt att det var en bra idé. Nu funderar vi på att göra något av allt tyg till nästa års Westerndag. Och hon tillägger: Kvinnor kan!

Gunilla Gustavsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel