Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Kyrkorna hade träff i Trönö om internationellt katastrofarbete

Personer inom Svenska kyrkan i Hälsingland som är engagerade i det internationella arbetet - ACT international - har varit samlade i Trönö för upptaktsträff.

Annons

Stiftets representant i regionen, Kristina Nordin, Järvsö, berättade om det aktuella läget i världen och visade bilder från olika katastrofområden. Hon berättade också vad kyrkan gör i olika delar av världen och hur man hjälper människor med mat, medicin och tak över huvudet mm.

Det aktuella akutläget i Syrien togs naturligtvis också upp. Kyrkan gör en extra kraftfull julinsamling till katastroferna runt om i världen. Temat för julinsamlingen är, ”Vi lever alla under samma himmel. Vi har alla samma rättigheter”.

Deltagarna gav varandra tips hur man på olika sätt kan anordna arrangemang för att samla in pengar till de drabbade områdena.

Organist Jan Brolin bjöd också på vacker musik och berättade om den unika orgeln som finns i Trönö kyrka. Jan-Eric Berger berättade om kyrkans historia och kyrkoherde Lise-Lott Wikholm höll en fin andakt med anknytning till dagens tema.

Barbro Berger

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel