Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Kvinnodelegation från Kurdistan besökte Söderhamn

På tisdagen fick Söderhamn besök av en kvinnodelegation från Norra Kurdistan.

Det var Naside Buluttekin, v. Borgmästare i Sur, Mekiye Ormanci, kvinnoakademin, Nurcan Baysal, journalist samt Yuksel Genc, Samer. Samtliga från Dyarbakir.

De togs emot på rådhuset av Sven-Erik Lindestam och Margareta Högberg där samtal fördes om situationen i Turkiet.

Senare på kvällen anordnade Stödkommittén för Kurdistan en föreläsning på biblioteket. Där berättade gästerna om det fruktansvärda inbördeskrig den turkiska staten har startat mot sin kurdiska befolkning och mot all opposition. Stad efter stad raseras och befolkningen drivs på flykt. Det senaste halvåret har staten skapat ca 500 000 internflyktingar. Situationen är alarmerande och folket behöver stöd.

På onsdagen besökte delegationen Anders Persson, EcoGrafica på Tjärnviks gård i Vågbro. Där fick de studera etisk, ekologisk odling med ett lokalt och socialt anslag. Anders Persson är en förgrundsfigur i den nya rörelsen om närodlade, ekologiska och sociala lösningar på samhällsproblem. Han berättade, tillsammans med Sara Lundh, om vilka åtgärder som måste till för att vi ska kunna fortsätta leva ett gott liv på jorden! Från mikroorganismerna i jorden till ett nytt sätt att organisera samhället! Gästerna var mycket intresserade och menade att deras kamp för fred och demokrati går hand i hand med Saras och Anders arbete för en friskare jord.

Benny Gustafsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel