Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Kungen besökte frimärksutställning: "Jag är svenska folkets kung - jag går bland folket!"

Bollnäs Filateli - och Vykortsförening har haft höstens första möte i Lenninge byalkokal. Där fick man bland annat rapport från den stora internationella frimärksutställningen Stockholmia 2019 där kungen invigde.

Ylva och Kjell Holmgren hade bevistat PostNords seminarium under årets Almedalsvecka. Där erfor de att då staten inte subventionerar den svenska postgången så kommer postens service att försämras och samtidigt bli dyrare beroende på den minskande postmängden. Utdelning varannan vardag kan bli verklighet. Det kan försvåra för t ex distribution av efterbeställda läkemedel.

Åke Persson, med flera, berättade från den stora internationella frimärksutställning, Stockholmia 2019. Kungen invigde och därför fanns en jättelång röd matta dagen till ära. Kungen, som ville se den gula tolvskillingen, erbjöds att den delen av utställningen skulle stängas vid hans besök. "Jag är svenska folkets kung - jag går bland folket!" blev hans svar. Men nu var det inte enbart Bollnäsbor och andra svenskar som var där. Även ett otal japanska kameror åkte hastigt upp!

Engelska drottningen hade en egen utställningslokal. Det var rena släktregistret. Där fanns alla frimärken med henne och hennes föregångare sedan frimärken började tryckas. England är det enda land i världen som ej har sitt namn på sina frimärken. Detta eftersom de var först med att göra sådana.

Åke berättade också att Arbrå Verkstad en gång i tiden tillverkade frimärksautomater. Det vill vi få veta mer om!

På detta möte var det något färre medlemmar än vanligt (en jagade) men de tre från Gästrikland var förstås där, liksom en från Dalarna. Men vi gladdes åt att Sörängs marknad, sista augusti, hade givit två nya intresserade, varav en var med denna gång!

Stefan Jonäng

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel