Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Korvgrillning på Kastellholmen

Den 17 februari samlades en grupp PRO-medlemmar vid Strandpiren och gick sedan ut på den tjocka sjöisen vidare till Kastellholmen.

Mitt på ön väntade tre killar som eldat upp grillplatsen. Ordförande hälsade välkommen till denna friluftsdag och uppmanade alla att hålla coronaavstånd och iaktta varsamhet.

För många var det länge sedan de besökt Kastellholmen och det visade sig att sju personer aldrig varit där. Flera hade upplevt både danskvällar och utflykter till ön sommartid. Att få se Hudiksvall och de planerade Kattviksområdet från den här sidan gav både aha-upplevelser och vissa funderingar.

Medlemmarna spred ut sig samtidigt som de kändes underbart att få återse varandra, samtala om hur vintern varit och höra att några redan blivit vaccinerade. Det luktade gott och smakade bra med varma korvar och kaffe. Vädret var lite gråkallt trots att det var bara fem minusgrader. Utflykten avslutades med en förhoppning om fler grillträffar i vår och hemma väntade spännande skidskyttetävlingar.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel