Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Konstutställning i Orbaden för 40:e året

Den årliga konstutställningen vid Lifstorpet i Orbaden arrangeras även detta år. Det är 40:e gången sen starten 1981. Den stora skillnaden mot tidigare är att i år får fyra konstnärer ställa ut samtidigt.

De båda gamla soldattorpen tas i år i anspråk för utställningarna. Tidigare har det ena huset varit upplåtet för loppis och kafé.

– Vi kommer att servera kaffe, glass och bröd även i år. Men konsten är det viktigaste, meddelar nye ledaren Lasse Arvidsson från Arbrå.

I en månad, med start den 26 juni kommer utställningen att pågå. Kerstin Jernberg från Hällbo visar målarkonst med olika motiv. Carina Lundgren från Arbrå har med sin kamera förevigat spännande motiv från bygden. Paulina Hermansson från Uppsala, men bördig från Arbrå, ställer ut smides- och träslöjd. Och sist men inte minst ledaren själv, Lasse Arvidsson, som visar foto- och glaskonst.

Konstutställningarna i Orbaden har genom åren samlat många intresserade besökare.

– Vi hoppas att vi kan tillfredsställa många olika smaker även i år, säger Lasse Arvidsson.

Bosse Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel