Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Konstkurs på gamla logen i Malnars

Christina Furtenbach från Stockholm är en av ledarna som kommer att hålla i konstkursen som pågår i Hassela den 11 till 14 juli.

Annons

Christina som är förskollärare och konstnär, jobbar inom projektet Aktiv Ungdom i Stockholm, en rikstäckande förening som också finns i Föne i Hälsingland.

- Genom att måla och skapa kan kursdeltagare ge uttryck för egna tankar fantasier och idéer. Vi kommer öva olika tekniker och även jobba med installation och second hand material, tillägger Christina.

Att kursen kan komma till stånd beror på att Hassela IF ställt sig bakom en bidragsansökan till Nordanstigs kommun, vilket är betydelsefullt. Man kan inte leva av bröd allena, kultur är jätteviktigt!

Andra som kommer är volontärer, en modell och en elektriker – som ska kolla att remake-lampor blir riktigt gjorda. Kursen är elektronikbefriad för att också elöverkänsliga ska kunna delta.

Logen i den gamla gården Malnars har städats och inretts med bland annat anrika stolar från Folkets park Stjärnan i Hassela, som nu kommer till användning efter att dansbanan rasade den snötunga vintern 2017-18.

Skansforsen dånar vid tomtgränsen och de som vill kan förstås svalka sig med ett dopp närsom helst.

ABF Hälsingekusten är medarrangör.

Bie Erenurm, Hassela

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons