Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Konstföreningen Måltavlan besöker lokal konstnär

Konstföreningen Måltavlan, som är en arbetsplatsförening inom Region Gävleborg och tillhör Sveriges Konstföreningar förlade ett styrelsemöte hos en lokal illustratör och konstnär, Isabelle Rönnqvist.

Isabelle tog emot oss i sin ateljé i Gia, Hudiksvalls kommun, och berättade om hur hon alltid haft ett konstnärligt intresse, ända sedan hon var barn. Hon gick upp på vinden och hämtade ner sitt första konstverk, en tavla hon gjort som 5-åring. Vi blev imponerad av hur hon redan då visade vilken talang hon hade redan då.

Idag har hon vågat ta steget och starta eget för att kunna leva sin dröm. Hon har under lång tid haft uppdrag åt olika personer, författare och stora företag i sin roll som illustratör. Isabell gillar att variera medier och skapa brett med akvarell. blyerts, akryl, pennor eller digitalt. Hon jobbar även med blandtekniker och vi köpte en tavla med motiv Hudiksvalls kyrka som var mycket speciell.

Vi fick se flera porträtt hon tecknat som var oerhört vackra. Hon hade hängt en hel del akvareller som vi beundrade och fick höra lite kring hur de skapats. Hennes ateljé flödade i vårljuset och gav hennes konstverk ett magiskt djup. Styrelsen tog beslut att inköpa två konstverk att ha till vår utlottning i december till våra medlemmar i konstföreningen och det blir spännande att se vilka vinnare som kommer att ha en IsaRönn på sina väggar i slutet av året.

Styrelsen vände sen hemåt, nöjda glada och imponerade av denna unga, glada, tuffa och begåvade illustratör och konstnär. Hudiksvall är fantastiskt på många sätt, konstnärerna är en del av det och denna kväll framför allt Isabelles otroligt rogivande och inspirerande ateljé, full av vackra välgjorda konstverk..

Lena Jonsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel