Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Konfirmation i Delsbo kyrka

En mycket välbesökt Delsbo kyrka fick vara med om en mycket fin och väl genomförd konfirmationsmässa på pingstdagen.

Gudstjänsten var sammanlyst med Bjuråker-Norrbo församling då de under året som gått har haft gemensam konfirmandundervisning.

Konfirmanderna gick i procession från Mariagården med korset i täten. Väl inne i kyrkan möttes de av psalmsång Se jag vill bära ditt budskap Herre.

Konfirmationsmässan leddes av komminister Joakim Johansson.

I sin redovisning, som var mycket välgjord, redogjorde konfirmanderna för kyrkoårets olika delar, Varför det är vitt, rött, violett, svart o grönt på textilerna och förklarade att det hörde ihop med Jesu liv. Att det inte är jultomten vi firar vid jul utan Jesu födelse t.ex.

Konfirmanderna var klädda i skrudar med de olika färgerna som hörde till helgerna och händelserna. Efter nattvardsgång för konfirmanderna och församlingen fick de ta emot sin bibel som är församlingens gåva till dem. Av församlingsassistent Ewa Eliasson fick de var sin ros. Gudstjänsten var slut o konfirmanderna och församlingen gick i procession ut i solen.

Maj-Britt Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel