Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Kommunmästerskapet i golf 2020 – swinging in the rain

Den 24 juli var det dags för årets Kommunmästerskap för kommunanställda och förtroendevalda i Hudiksvall. I år var det 28:e året i rad. Arrangemanget ordnas av kommungolfen som är en fristående sektion inom Hudiksvalls kommuns personalklubb med ett 40-tal medlemmar.

Kommungolfen ordnar även andra arrangemang men i år har regler och rekommendationer med anledning av corinapandemin medfört en nedbantad verksamhet. KM gick ändå att genomföra med ett lite annorlunda upplägg än tidigare år.

Banan på Tjuvskär var utmärkt. Det var lite svalt men vinden mojnade. Ett antal mörka moln närmade sig på ett oroväckande sätt. Och se – inte långt efter starten började det regna. Och som det regnade!

Det blev en utmanande regn-tävling. Banan blev svårbemästrad med pölar på fairway och små rännilar på några greener. De 26 deltagarna och utrustningen blev rejält genomblöta men humöret var som vanligt uppåt.

Årets KM-mästare blev Katarina Bäckström med 77 nettoslag. Strax bakom Katarina kom Ulf Bäckström med 78, Per-Erik Jonsvens Nilsson 79, Per Brolin och Lars-Börje Hellberg båda med 80 nettoslag. Samtliga fick placeringspoäng i vandringspriset.

Vandringspriset är en tennskål som sponsrades av Nansta Golf 2010. Segraren i KM får 5 poäng, tvåan får 4 poäng etc. Den som först kommer upp i 20 poäng får behålla vandringspriset. Efter årets KM ligger Per Brolin fortfarande i topp med 15 poäng men flera spelare närmar sig.

Utspridda i golfrestaurangens matsal avslutade vi tävlingen med en landgång och liten prisutdelning.

Marie Nordborg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel