Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Kommunmästerskap i tropikerna – kändes det som

Den sista fredagen i juli genomfördes traditionsenligt kommunmästerskapet i golf. I år var det 27:e året i rad. Kommunmästerskapet är ett av flera arrangemang som ordnas av Kommungolfen som är en fristående sektion inom Hudiksvalls kommuns personalklubb med ett 40-tal medlemmar.

Annons

Tjuvskärsbanan var i utmärkt skick, solen gassade och vinden var svag. Som upplagt för en bra tävling men oj så varmt det blev. Termometern höll sig runt 30 grader mest hela tiden och det gick åt massor av vatten under tävlingen. Paraplyerna som plockades fram här och där gav en behaglig skugga.

Humöret bland de 32 deltagarna var som vanligt på topp och det blev återigen en mycket trivsam och spännande tävling med en hel del goda resultat.

Segrade gjorde Ida Ström med fina 67 nettoslag. Strax bakom Ida kom Robert Ekenberg med 68 nettoslag, Lena Carlsson med 71, Viveka Fryklund också med 71 och Mats Andersson med 73 nettoslag. Samtliga fick placeringspoäng i vandringspriset.

Vandringspriset är en tennskål som sponsrades av Nansta Golf 2010. Segraren i KM får 5 poäng, tvåan får 4 poäng och så vidare. Den som först kommer upp i 20 poäng får behålla vandringspriset. Efter årets KM ligger Per Brolin fortfarande i topp med 13 poäng men flera spelare närmar sig.

I KM ingår även en del mindre närmast hål tävlingar med mera.

Innan avslutningen mindes vi alla gemensamt Kommungolfaren och vännen Göran Östh som just denna dag begravdes i Gävle. Göran var en av åldermännen i Kommungolfen och kom så sent som i fjol på 5:e plats på KM.

Efter en gemytlig avslutning med prisutdelning och gemensam middag på Golfrestaurangen var det så dags att se fram emot nästa KM.

Marie Nordborg

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel