Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Kommungolfen deltog i tre dagars spel i Masriket

I projektet ”Golf runt Siljan” samarbetar fem golfklubbar för att få fler gäster till hela Siljansområdet. Olika rabatterade paket erbjuds med spel, boende m.m. Det nappade Kommungolfen på och den 26 juni klockan 7 rullade bussen iväg från Hudik mot Dalarna med spel i Rättvik, Sollerön och Mora.

Annons

Kommungolfen är en fristående sektion inom Hudiksvalls kommuns personalklubb med ett fyrtiotal medlemmar. Medlem kan man vara som kommunanställd, tidigare anställd men nu pensionerad eller förtroendevald inom kommunen. Under året arrangeras ett antal aktiviteter.

Vi var 35 personer som deltog i projektet Golf runt Siljan. och många av oss hade inte spelat på banorna tidigare så förväntningarna var höga. Vi spelade både i lag och individuellt. Trots att banorna ligger nära varandra i samma område bjöd de på olika typer av utmaningar. Utmanande är också alltid vädret men vi hade tur. Frånsett i Rättvik där det efter några timmars spel kom ett rejält regnväder som under en knapp timme blötte ner oss allihop.

Rättvik GK var första anhalt och efter en lunch började touren. Banan, som är Dalarnas äldsta, är en varierande park- och skogsbana med några stora greener. Den är utmanande trots att den kan se kort och enkel ut.

Dag två var det dags för Sollerö GK som är den minsta av golfklubbarna. Banan ligger i ett skogs- och hedlandskap. Greenerna var utmärkta när man väl kom dit men vägen dit var strapatsfylld. Ruffen var vildvuxen och för att lyckas här gällde det verkligen att hålla sig på fairway. Efter två dagars spel var resultatet mycket jämnt och spännande.

Finaldagen på Mora GK blev innehållsrik. Myggvarning var utfärdad men de lämnade oss i fred. Banan som är en skogs- och parkbana i en naturskön omgivning var i mycket bra skick. Och här blev det en HIO d v s hole-in-one som Charlotte Palmborg fixade. Mora GK grattade med en dalahäst. HIO har inträffat ett fåtal gånger i Kommungolfens historia.

Den som klarade av de tre dagarna i Dalarna bäst av alla var Katarina Bäckström.

Efter tre dagars trivsam samvaro i den natursköna Siljansbygden med vackra omgivningar, kulturella sevärdheter och spännande golf var det så dags för hemresa.

Kommungolfens nästa aktivitet är KM 2019 den 26 juli på Tjuvskärsbanan.

Marie Nordborg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons