Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Knåda fritids ordnade eget Naturmuseum: "Vi vill inspirera andra fritidshem"

Nu har vi haft invigning av vårt Naturmuseum på Knåda Fritids. Detta är ett temaarbete som pågått under hela terminen.

Eleverna har fått välja varsitt djur som finns i naturen runt omkring oss. Dessa djur har de sedan letat fakta kring med hjälp utav digitala verktyg som ipads, datorer eller böcker. Vi har även vistats mycket i skogen för att leta fakta och spår.

Efter detta har eleverna gjort egna faktatexter och pyssel om sitt djur. Det har varit ett långt och noggrant arbete som vi sedan gjorde en utställning av ute i en bod på skolgården. Boden målade barnen invändigt och inredde sedan med allt material de gjort. Vi döpte det till Naturmuseum och hade en invigning av det den 29 maj.

Vi har utgått från läroplanen när vi planerat inför detta temaarbete, och vill genom detta inspirera och ge idéer till andra fritidshem hur man kan jobba utifrån läroplanen. Samtidigt vill vi uppmärksamma den verksamhet som fritids är idag eftersom att det har hänt en del på senare år i och med att fritids fått ett eget kapitel i läroplanen och ska därför bedriva viss undervisning.

Knåda Fritids, Johanna Carlstorp, Ida Hansson, Tomas Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel