Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Kluriga frågor i PRO:s allvetartävling

Allvetartävlingen startade i år på Forsagården i Forsa fredagen den 21 februari. Cirka 45 personer var med och hejade på sina lag.

Annons

Lagen som tävlade var: PRO Iggesund, Forsa, Näsviken, Hudiksvall, Bjuråker och Delsbo/Norrbo. Sven-Erik Jansson och Lars Norlander ansvarade för tävlingen.

Tävlingen bestod av 10 frågor med olika teman: landsbygdsförfattare, vitaminbrist, ugglor, andra världskriget, fornnordisk mytologi, FN-organ, gamla mått, sjörapporter mätstationer, Napoleons öar och slutade med PRO:s stadgar. Många svåra och kluriga frågor tyckte de tävlande.

Lagen bestod av tre tävlande och en bisittare. Poäng utdelades och det blev utslagsfråga mellan Iggesund och Forsa, som båda slutade på 18 poäng. Utslagsfrågan blev "berömda musiker" där Iggesund kammade hem 3 poäng och Forsa 1 poäng, så Iggesund vann med 21 poäng. De andra lagen slutade på: Näsviken 11, Hudiksvall och Delsbo/Norrbo 14, och Bjuråker på 15 poäng. Det vinnande laget fick ett pris med fyra trisslotter var och så även Sven-Erik Jansson. Efter tävlingen fanns fika att köpa. De tävlande med bisittare blev bjudna på fika.

Inger Sandberg, PRO Delsbo/Norrbo

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel