Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Klimatmanifestation lockade Söderhamnsbor: "Att få vara en del av en så stor och viktig rörelse känns fantastiskt"

På över 6 000 platser i 170 länder genomfördes klimatmanifestationer i fredags som en del i FridaysForFuture, och inspirerade av Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet. Över 6 miljoner människor deltog.

- Att få vara en del i en så stor och viktig rörelse känns fantastiskt, säger Eva Wastenson, en av deltagarna.

Många ställer sig frågan om vad man kan göra som enskild. Att det finns mycket vi kan göra speglades i texter på plakat. Än tydligare är uppmaningen från deltagarna till politiker att nu måste man lyssna på vetenskapen och möta inte minst de ungas oro inför sin framtid.

Varje fredag vid lunchtid inbjuds till en enkel klimatmanifestation på gågatan/Tribunen. Denna fredag, den 27 september kom cirka 50 personer. I anslutning till klimatmanifestationen bjöd biblioteket in till en visning av Greta Thunbergs tal i FN, New York. Något som skedde på alla HelGe-Biblioteken i Gävleborg.

Lennart Renöfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel