Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Klimatet kan inte vänta - Söderhamn deltog åter i global klimatmanifestation

FridaysForFuture i Söderhamn deltog under fredagen i den globala klimatmanifestation som genomfördes på ca 3200 platser i hela världen.

Efter att under en tid endast haft digitala manifestationer ordnades alltså nu åter en global klimatstrejk, dock med anpassning till de coronarestriktioner som gäller i olika länder. I Gävleborgs samtliga kommuner (utom två) hölls klimatmanifestationer.

En av deltagarna i Söderhamn var Christina Åström, ordförande i Naturskyddsföreningen. Hon betonade att klimatkrisen måste behandlas som den kris den är. Coronapandemin har visat oss att det är möjligt att fatta snabba och kraftfulla beslut som enligt experterna är nödvändiga för att möta krisen. Det är beslut som i hög utsträckning påverkar människors vardag, ekonomi och rörelsefrihet. Men det är också beslut som av de flesta accepteras därför att de är nödvändiga.

Christina menar att det nu är dags att på motsvarande sätt fatta nödvändiga beslut för att hejda klimatförändringarna. Eller som det stod på ett av plakaten ”Klimatet kan inte vänta!”

Lennart Renöfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel