Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Juniorer laddar för VM på träningsläger i Söderhamn

Under ett intensivt junior-VM-träningsläger i Söderhamns pingisarena träffade vi Rebecca Muskantor, 16 år, Jennie Edvinsson 18 år och Martin Friis 17 år. De är i träningscentret under några dagar för att på bästa sätt förbereda sig för Junior-VM som går av stapeln i slutet av november i Korat, Thailand.

Hur har träningen varit?

– Jättebra, jag har fått träna på flera nya övningar. Det tycker jag är väldigt inspirerande. Jag har också fått andra sparringpartners än jag brukar, det är också bra, säger Rebecca.

– Bra, jag är inte van att spela mot så många killar så jag är ovan med det spel som blir då. Jag tycker att det är nyttigt med variation och jag får träna på att variera tempot och få upp självförtroendet, säger Jennie.

– I Söderhamn är det alltid bra träning, alla kämpar hela tiden, det är bra glöd, säger Martin

Hur tränar man nära ett mästerskap?

– Ja, individuell träning är bäst. Jag gillar att köra mycket, hårdare och längre pass. Mer matchlika situationer är också viktigt. Två dagar innan tävlingen vilar jag och sen är det bara att ut och köra,säger Rebecca.

– Jag kör mycket serveövningar, matchar mycket så att jag kommer in i matchspel och tempo. Men jag vill inte köra för komplicerat, inte för hårt, säger Jennie.

– Veckan innan tävlingen inte alltför hård träning, jag har kört två pass fram till idag men snart blir det bara ett pass om dagen för att hitta feelingen. Jag tränar på attack, serve och aggressivitet på slutet, detta blir mitt tredje VM så jag vet hur jag ska förbereda mig, säger Martin.

Vilka förhoppningar har du inför VM?

– Det är mitt första VM så det är svårt att veta nivån, jag kommer att ta en match i taget i singel där vi börjar med poolspel. Jag är seedad 48 av de 80 tjejer som är med. I dubbel spelar jag med Jennie förstås och i mixed bildar jag par med Truls (Möregårdh reds. anm.), det ser jag fram emot.säger Rebecca.

– Jag har inte varit med på JVM tidigare och det kommer att bli jättetufft med väldigt bra matcher och motstånd. Mitt mål är förstås att vinna matcher... men det blir tufft såklart, säger Jennie.

– Jag har ju, som sagt, varit med på två JVM tidigare och jag kommer att kriga för fullt och försöka gå så långt som möjligt, att inte heller överskatta motståndarna utan att spela mitt aggressiva spel,säger Martin.

Rebecca, Jennie och Martin åker iväg med coachen Tobias Bergman från Söderhamn. Nästa gång vi får chansen att se trion i Söderhamn är i samband med SM som spelas 27 februari-1 mars 2020 i STS-hallen, Hällåsen. Lycka till på JVM och så ses vi nästa gång på SM i Söderhamn i slutet av februari.

Marit Brodd/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel