Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Julgransplundring med HRF

Hörselskadades förening Hudiksvall/ Nordanstig inbjöd till den traditionella julgransplundringen i HLS lokalen. Det blev en så fin och känslofylld eftermiddag.

Annons

Ordförande Jenny Norell välkommande varmt till den här stunden, då vi säger tack till den jul som varit. För att riktigt komma i stämning och minnas några veckor tillbaka, så lyssnade vi till sången, Julen är här och därefter läste Jenny, Tomten av Viktor Rydberg och visst infann sig känslan, av det som har varit.

Så blev det då dags att åter välkomna de underbara barnen syskonen Alma, Lisa och Ida Ferreira, som i år igen stod för underhållningen.

Vilka barn! Det blev klarinett, flöjt och tvärflöjt och fiol med alla de fina julsångerna. Barnen sjöng också tillsammans med mamma Kristina flera julsånger. Så stämningsfullt, det blev minnen av barndomens jular.

Efter denna fina inledning bjöds till bords där det serverades julgröt och skinksmörgås, som lät sig väl smaka.

Därefter samlades vi alla igen i den stora salen för att få lyssna till mer sång och musik och till julklappsutdelning, som barnen skötte om. Kaffe och kaka serverades. Utrymme gavs också för lite klurigheter att fundera på och så blev det lottdragning med fina vinster.

Efter det att barnen avslutat med mera sång och musik framförde ordförande ett varmt tack till den fina gemensamma stunden, ett tack till barnen som också är Jennys barnbarn.

Så går Alma 12 år fram och tar mikrofonen och framför ett tack från henne och sina syskon, över att de har fått komma till HRFs julgransplundring igen, och så säger Alma:

– Det är så roligt att få komma hit och spela och sjunga, för alla visar en sådan uppskattning och sådan glädje över att vi kommer hit och spelar och sjunger!

Det var många tårfyllda ögon, en stund av beundran och glädje att få höra denna spontana hälsning från 12-åriga Alma!

Tänk vilka upplevelser det finns som sätter spår, som ger hopp! Barn är det finaste vi har, måtte vi alla inse det och förstå vilka skatter vi har att ansvara för.

Julen är över men minnena är kvar!

Elsie Bäcklund Sandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel