Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Julfest och spexigt luciatåg hos PRO Hudiksvall

Det blev en fullträff för 150 medlemmar när PRO hade julfest på aftonen den 5 december på Högliden. Gästerna strömmade in och Christer bjöd på glögg och pepparkakor samtidigt som alla passade på att köpa lotter. Gästerna samlades i kyrksalen och ordförande hälsade välkommen och presenterade programmet för festen.

Annons

Festkommittén bjöd därefter in till den stora julbuffén. Matsalen var vackert dekorerad och dukad i rött, det doftade julmat och alla gjorde sig hemmastadda vid matborden. Där fanns allt från sillar och lax i olika former, skinka, sylta, sallader samt flera olika pålägg som hör till julbordet. Dryck, bröd, ost efter tycke och smak samt naturligtvis en god hembakad saffranskaka. Gästerna fortsatte till de varma rätterna med Janssons frestelse, köttbullar, revbensspjäll och prinskorv. Det var väl tilltaget med god och hemlagad mat och alla passade på att förstärka bekantskapen och trevnaden runt borden. Middagen avslutades med kaffe och gobit och därefter förflyttade alla sig till kyrksalen för att delta i resten av kvällens program.

PRO-kören stod för kvällens underhållning. Det blev en fin stämning när kören inledde med adventssångerna. Kvällens gäst, Ulrika Beijer, välkomnades och sjöng ”Himlen i min famn” tillsammans med kören. Sedan blev det dags för alla medlemmar att sjunga med i tre kända julsånger och körens sångglädje spred sig. Ulrika ackompanjerad av körledare Jeanette Berglund på flygeln och Torsten Myrgren på bas fortsatte sjunga tre kända och vackra julsånger på engelska.

Kvällens spex, ett manligt sjungande luciatåg med tomtar kom intågande medan kören sjöng Sankta Lucia. Applåderna brakade loss när två ljusa långhåriga lucior med följe nådde scenen. Lars Norlander sjöng solo under Staffansvisan. Janne Flöjt, utklädd till tomte, avslutade med att läsa ”Tomten” av Viktor Rydberg. Föreställningen avslutades med att alla i kyrksalen sjöng ”Julen är här”. En fantastisk musikalisk underhållning som fick alla att känna glädje och en julkänsla att ta med hem.

Nu återstod de stora vinstborden med ett hundratals fina vinster. Alla fyra damerna i lotterikommittén skötte utropen och dragningen. Naturligtvis gick fruktkorgarna först och sedan fick vinnarna välja det som passade dem bäst t ex som hantverk, presentkort, verktyg, mat, godis mm och några hade turen att vinna flera gånger.

Upplevelser denna kväll gav en härlig känsla av gemenskap och värme i allas hjärtan.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel