Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Jul med Peter, Ester & Karl på Stallet, Järvsö


I tisdags kväll hade den turnerande julföreställningen Jul med Peter, Ester & Karl premiär på Stallet i Järvsö. Publiken var mångordiga och sprudlande när de klev ut genom dörren!

Under hösten har musikalartisterna Peter Hjelm, Ester Hedlund och Karl Sanner spelat föreställningen West Side Story tillsammans. Den föreställningen spelades på Svandammshallarna i Uppsala och under den perioden bestämde sig de tre för att även göra en julturné i Hälsingland. De startade frigruppen Fräknar på Vintern och repeterade parallellt med föreställningarna av West Side Story för att fredagen den 13/12 komma upp till Järvsö och repetera på plats de sista dagarna innan premiären på Stallet.

Julföreställningen med Ester, Kalle och Peter bestod av allt från traditionell julkör till urflippad dans, folkmusik och pop. De sjöng många olika julsånger, vissa av dem kände vi igen såsom Gläns över sjö och strand och Stilla natt. Andra var nyare med en mer modern text, som Välsignade jul, besinna dej nu har jag fått nog.

Det märks att Ester, Kalle och Peter har jobbat för att få till en julkonsert som berör. Ensemblen blandar teater och dans med musiken på ett nytänkande, proffsigt och roligt sätt. Efter konserten kunde man höra många fina kommentarer från publiken och jag tror att alla som var där kände att nu är julen verkligen i antågande!

För Fräknar på Vintern återstår nu ytterligare två tillfällen att spela sin julföreställning, som de själva väljer att kalla en Scenisk konsert. De kommer att spela på Bönhuset i Hovra fredag den 18/12 samt har valt att lägga in en extraföreställning på Stallet i Järvsö den 29/12. Dessutom ska de även sjunga tillsammans med Loos-Hamra kyrkokör den 27/12.

Maja Wreiding

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel