Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Jul i Viksjöforsbaletten


Trångt och hjärtligt, gratis och värdefullt, avspänt och festligt. När Viksjöforsbaletten samlar aktiva till julshow så fylls varje sittplats och varje ståplats.

Den som kommer sist får stå på tå. Liksom dansarna. Femåringar och sexåringar dansade följsamt med sina omtyckta och mycket beundrade ledare. Ambitiösa killar och tuffa tjejer tog hem uppskattande applåder. De allra yngsta förundrades över att aktiva mammor kunde dansa fram ljus i det mörka scenrummet.

Gruppen Plejaderna visade att många års enträgen träning möter uppskattning. Jul-tema varvades musikaliskt med techno remix, street och indisk klassisk dans. Julshow i december är imponerande i sin anspråkslöshet. Varenda dansare har en eller ett par beundrare i publiken. Och varje år kommer tomten till alla barnen. Det enkla är det minnesvärda.

Helena Ehrstrand

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel