Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Jubileumsfest för Ljusne AIK: "En förening som haft stora framgångar under de 100 år som varit"

Idrottsföreningen Ljusne AIK har under året firat 100-års jubileum med bland annat idrottshistorisk utställning, som hade cirka 1000 besökare, och jubileumsmatcher för dam- och herrlagen. Lördagen den 2 november var det dags för jubileumsfest på Folkets Hus i Ljusne.

Ljusne AIK FF:s ordförande Lars-Olov Myhrman hälsade välkommen. Vi var ca 130 personer, aktiva och före detta idrottsutövare och ledare i åldrar från sena tonåren till 84 år. Tillsammans hade vi en mycket trevlig kväll med härlig kamratlig stämning. Trevliga tal hölls och utdelning av utmärkelser och presenter gjordes. Vi sjöng även allsång, Ljusne AIK:s kampsång, under ledning av tvåmanna-orkestern Da Capo. Det serverades en trerätters middag och dans till livemusik.

Hälsingland Fotbollförbunds (HFF) ordförande Dan Jonsson överlämnade gåvor från HFF och Svenska Fotbollförbundet. Hälsinglands Idrottshistoriska Sällskaps ordförande Lasse Hedlund överlämnade också gåvor till jubilaren.

Ljusne AIK har varit en förening som haft stora framgångar under de 100 år som varit. Fotboll, ishockey, längdskidåkning, friidrott och simning är några av alla de idrotter som föreningen haft verksamhet i. Ett exempel är fotbollslaget från 1980 som gick långt i Svenska cupen med bland annat match mot Djurgårdens IF på Ljusneborg.

Vi har ett stort idrottsarv att förvalta och föreningens målsättning är att driva och försöka utveckla vår fotbollsverksamhet och att förbättra vår anläggning.

Per Kallerhult

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel