Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Jordnötsfri restaurang på Gröna Lund – tack vare Ovanåkers astma- och allergiförening

Astma- och allergiföreningen i Ovanåker har delat ut sitt årliga allergipris och firat föreningens 20-årsdag.

Vinnare blev Restaurang Kaskad, på Gröna Lund i Stockholm, efter att de tagit beslut om att vara en nöt- och jordnötsfri restaurang. Restaurangen är därmed säker och mer tillgänglig för alla med nötallergi.

Ansvarig för livsmedelssäkerhet på Gröna Lund, Cecilia Hanner, och ansvarig kock på Kaskad, Thobias Backlund, blev jätteglada och stolta för priset.

Den lokala föreningen hade 20-årsjubileum just denna dag så det blev dubbelt firande. Föreningen bjöd barn och ungdomar på inträde och entré under dagen på Gröna Lund genom bidrag och fonder. Totalt deltog omkring 40 personer på jubileumsdagen.

Föreningen i Ovanåker har delat ut allergipriset i fem år till en person eller ett företag som skapar livskvalitet för föreningens medlemmaroch därmed är hjältar som måste uppmärksammas.

Det är genom kontakt mellan Anette Torvidsson Eriksson från Astma och Allergiföreningen i Ovanåker och Cecilia Hanner på Gröna Lund som tanken att Kaskad ska vara en nöt- och jordnötsfri restaurang föddes. Kockansvarige Thobias Backlund tyckte det var en bra idé.

Så det är tack vare Ovanåkers förening som nötallergiker i hela landet nu kan äta tryggt när de besöker Gruna Lund.