Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Jazzigt på Högsgården med Gösta Svensson

Gösta Svensson satt glädjande nog vid pianot på scen igen. Ett sextiotal fikasugna och musikälskande gäster kom till Högsgården då Bygdegårdsföreningen arrangerade sitt åttonde afternoon tea lördag 11 maj. De uppskattade att åter kunna lyssna till den genommusikaliske veteranen.

Annons

Gösta Svensson trio, med Roland Bolander på trummor och sång och Bosse Bäcklund, bas och sång, bjöd på ett pärlband av jazzklassiker. Några svenska slagdängor lockade publiken upp till dans. Det passade bra efter att man tagit del av buffébordet. Det var uppdukat med nybakta scones, ost, marmelad och mumsbitar av olika slag.

När Gösta Svensson först fick frågan om att komma med sin trio till Högsgården var han lite tveksam till att medverka, eftersom han egentligen lagt av att stå på scen. Väl på plats så lät det annorlunda.

– Jag kan spela hur länge som helst bara jag tar mig upp på scenen.

Mellan låtarna drog Roland Bolander några limerickar och kluriga, lite fräcka historier. Han kunde också berätta att det svängde ordentligt på Högsgården även för 30 år sedan. Då var Gösta där och firade sin 50-årsdag.

Det var en nöjd publik som begav sig hemåt. De hade fått en härlig eftermiddag för kroppens alla sinnen.

Helena Jonsson, Daniel Bertils

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons