Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Jämn drabbning i seriepremiären mellan Alfta och Hallsta HF

Utmaningen för Alfta att möta Hallsta började långt innan matchstart. Flera av Alftas spelare skulle till Norrland och spela med division 1 i Boden och Umeå. För nästan två veckor sedan såg det tufft ut att ens få i hop ett lag inför denna lördag, men att lämna återbud kändes absolut inte rätt.

Att ge bort två poäng och tio mål var inte något lockande alternativ för varken spelare eller ledare. Man lyckades få tag på några inhoppare, Ida Bergman och Imo Olsson.

När man dessutom fick igenom en generell dispens för seniorspel i division 3 på våra 03:or så fick man in två till, Lina Lindgren och Sandra Nordlund.

I och med detta fick Alfta ihop ett lag på tio spelare, två målvakter och åtta utespelare. Coachen Hanna Fransson fick agera både coach och utespelare.

Nu blev det match och den blev lite som vi förvänt, jämn. Det blev en väldigt målfattig första halvlek, 7-4 i halvtidsvilan.

Alfta hade fem olika målgörare under första halvlek. Lina Lindgren 03:a lyckades efter 28 minuter att göra sitt första mål i seniorspel. Cecilia Hård hade ett grymt flow i målet och räddade många bollar.

I andra halvlek fick Sandra Nordlund, även hon 03:a, inleda i mål under cirka tio minuter, och det blev hennes första spelminuter i en seniormatch.

Hon gjorde några snygga räddningar, men fick en lite tuff start med en straff mot sig. Hon gjorde det dock riktigt bra. Kul att hon kom in och fick känna på spel i div 3.

Spelet i andra halvlek svajade något. Hallsta kom ikapp några gånger. Evelina Martinsson och Nadja Johansson i Hallsta kom igång ordentligt i andra halvlek, men efter spel i 47 minuter kom Hallsta aldrig ikapp. Efter 60 spelade minuter tjöt slutsignalen och resultatet på tavlan var då 22-20.

En mycket välförtjänt seger. Alla kämpade på sin högsta nivå. Humöret hölls uppe matchen igenom. En riktig kämpa insats av alla.

Målgörare i matchen

Alfta:

Frida Granberg, 7

Vilma Ollas, 4

Imo Olsson, 4

Lina Lindgren, 3

Ida Eklund, 2

Ida Bergman, 1

Emma Lindgren, 1

Hallsta:

Evelina Martinsson, 11

Nadja Johansson, 6

Therese Olsson, 2

Emelie Söderstrand, 1

Utvisningsminuter:

Alfta: fyra minuter

Hallsta: åtta minuter

Publik:

55 personer

Malin Eriksson/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel