Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Jaktkrets aktiverar ungdomar

Jaktkretsen Dellenbygden-Forsa-Hög anordnade lördagen den 21 maj en mycket kompetent och uppskattad ungdomsdag på Vikstaberget i Forsa.

Ett 50-tal unga och föräldrar fick ta del av äkta upplevelser i vår natur vid ett antal stationer ledda av kompetenta jägarrepresentanter.

Man fick skjuta på älgfigurer med luftgevär och 22 long. under ledning av ordförande i kretsen Bengt Eriksson och kvinnorepresentanten Anna Nilsson.

Frågetävling med priser genom Jörgen Sundström med visning av älghornet med 20 taggar, uppstoppade lodjuret, samt björnskinnet var en förtrollande upplevelse för deltagarna.

Sedan var det kul att få följa med de blivande jägarna smygande fram till Leif Svenssons station där han placerat ut autentiska figurer av varg, björn, lo, grävling samt en mård i en grantopp och en lättande tjädertupp som skulle upptäckas på en viss tid av de unga. Jag hade själv svårt att hitta mården i granen men efter ett tag klarade jag av uppgiften. Vargen på språng i en glänta gjorde att ungdomarna ryckte till över den nästan naturliga scenen.

Efter väl utförda insatser serverades föräldrar och ungdomar korv och kaffe av Mats Hansson.

Ett fyraårigt blivande skogstroll Wilda gick omkring med en leksaksbössa på axeln. Hon berättade att hennes bror hade två gevär i det låsta vapenskåpet.

Eftersök på skadat vilt med redovisning av de skyldigheter som trafikanter har var intressant information. Kretsen är också glad att Trafikverket nu har reparerat viltstängslet mellan Klockarsvedja och Djupedal, ett krav som kretsen påpekat i skrivelse till ansvariga. Älgstammens minskning i området har delvis trafikanterna hjälpt till att ordna.

En mycket uppskattad tillställning i vårsolen.

Sven-Olof Westin, Trogsta

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel