Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Jag minns kvällen den 22 augusti – vilken härlig kväll det blev!

En vanlig torsdag med vanligt sensommarväder, lite mulet och omkring + 20 grader varmt. Grovans koloniförening i Ljusdal hade anordnat musikkafé och det blev en mycket lyckad träff.

Medverkade gjorde bland annat fyra herrar trubadurer. Var och en med egen särskild repertoar och stil. Utöver dessa fyra herrar fanns där inte mindre än nio glada musikanter, som behövde plats för sina fötter, instrument, sladdar och mikrofoner på den minimala scenen i lokalen. Men sämjan var mycket god, och med ledning av Eva Pettersson bjöds på en välbekant blandning av gamla och kända melodier.

Torkel Nilsson var där med sin gitarr och broderade (!) precist och ekvilibristiskt, Ivan Hedin och Börje Bäcklin satte dragspelet ”i högsätet”, Conny Bergström gav understöd med sin bas och Lars-Olof Norman deltog med såväl gitarrkomp som tamburinrytmik. Siv Eriksson sjöng samstämmigt med Conny, och Eva tillsammans med Urban. Alvar Lindgren spred stor glädje och entusiasm med sina läsarsånger och Stig Ahlmström målade med både dikt och sång upp tänkvärda scener.

De fyra trubadurerna var Karl-Gunnar Karlsson country-style, Urban Stenson visor samt Bent Nordh och Göte Eriksson dansbandsveteraner. Ja, det var en mycket trevlig kväll!

Gunhild Carlbom

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel