Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Ishalkan stoppar inte längtan efter sångarglädje och julstämning i Sågtäkten

De vackra decemberdagarna övergick snabbt till regn och ishalka, men i Sågtäktens Bygdegård var det advents- och julstämning av stora mått!

Nordanstigs Manskör bjöd återigen på en så trevlig och stämningsfull medverkan vid det traditionella advents kaféet. En mycket uppskattad kör under ledning av Kenneth Stahre och det har verkligen blivit en tradition att få välkomna Manskören till Sågtäkten i adventstid!

Det blev härliga sånger både för och med publiken – både lättsamt, humor och stämningsfullt, med fina arrangemang av körledaren. Nöjeskommittén, uttryckte sin glädje över de medverkande och över alla som kommit trots väglaget.

I pausen serverades kaffe och hembakta adventsbullar och pepparkakor och det såldes åror med fina vinster. Kvällen avslutades med två extra sånger, publiken ville inte gå hem!

Det är ju precis sådana här stunder som vår inre människa behöver. Vi kommer till ro, delar glädjen av sång och musik med andra. Det infinner sig också en stund där minnen, bilder och upplevelser kopplade till den fina repertoaren, ger något fridfullt inombords, något som vi människor behöver!

Med allt detta i våra hjärtan, vandrar vi hemåt med försiktiga steg, för det gäller att stå emot ishalkan!

Elsie Bäcklund Sandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel