Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Invigning av Motionscenter

På söndagen kunde Ängebo IK äntligen inviga sitt lilla Motionscenter på Bratth’e.

Det har under många år legat och grott i tankarna att kunna göra detta i den fina terrängen på Stråsjömon. Ängebo IK sköter ju även Gröntjärnsleden som har målgång på samma plats och nu blir det fler märkta stigar att nyttja.

Förutom de längre sträckorna har det även blivit en sträcka på 2,5 km med 12 olika stationer där man kan göra olika övningar både för barn och vuxna.

Så har det även skapats en barnstig på 1 km med en massa målade stenar och annat roligt att titta på. Det finns också olika aktiviteter att göra efter den stigen. Några barn har också varit med och målat några stenar som blivit både roliga ansikten, djur och bilar.

Arbetet började tidigt under våren med röjning av en massa toppbrott. Sen har banorna bestämts och det har märkts upp med olika färger. Pålar har satts ner på en del sträckor där träden inte gått att nyttja samt till alla skyltar.

Det låg väldigt rätt i tiden med detta projekt nu eftersom allt fler söker sig ut i naturen. Hit kan hela familjen åka göra en aktivitet och sedan fika egen matsäck vid kojan på Bratth’e. Eller varför inte åka upp med en träningsgrupp och göra ett bra pass i fin terräng. Information om dalens leder finns även på platsen.

Invigningen blev lyckad med en god uppslutning. De flesta testade bingo efter barnstigen men några provade även andra stigar. Efter prestationerna bjöds på bananer å fika.

Maj-Lis Wikström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel