Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Intressant temamöte i Hudiksvall om neuropsykisk funktionsnedsättning

"Mormor, hur mår ditt barnbarn?" Detta var rubriken på ett mycket intressant och gripande temamöte på Patricia, som SKPF pensionärerna inbjöd sina medlemmar och VisionVeteranerna till.

Annons

AnnKatrin Noreliusson, välkomnades varmt till temamötet.

Det blev en enastående och mycket tänkvärd eftermiddag, där allt blev så tydligt över hur viktigt det är att veta, att få kunskap över hur vi ska bemöta barn som lever med någon form av funktionsnedsättning.

AnnKatrin är tydlig på att hon vill försöka ge verktyg och vill få bort den skamkänsla som många bär på.

Budskapet var tydligt till oss som mormor, morfar, farmor och farfar: "Du är extra viktig för de som har en neuropsykisk funktionsnedsättning, NPF - Ditt bemötande kommer vara avgörande hur barnen kommer att känna sig."

AnnKatrins egna erfarenheter i familjen, barnen och deras svårigheter i de osynliga handikappen, grep tag och berörde stort!

Så viktigt med all kunskap för att kunna ge förutsättningar för ett värdigt liv. Lika viktigt med verktygen, för att veta hur man ska möta de som har dessa svårigheter. Att våga fråga och att våga höra svaren.

Bilden av den vackra blomman och jämförelsen med växter och barn, var något som fastnade på näthinnan. Växter och barn behöver näring, behöver pratas med, skötas på rätt sätt utifrån skilda förutsättningar, då blommor de!

Temamötet avslutades med aktuell information från styrelsen och om kommande aktiviteter och resor. Örjan Tjärnström lämnade också information om kommande aktiviteter. Mötet avslutades med sång av sångcirkeln.

I bilen hem kommer bilden av isberget, vi ser bara en liten bit, det finns så mycket under ytan som vi behöver känna till för att förstå. Inse att det finns andra sätt att fungera på, än det som du har förväntat dig. Med insikter och kunskap får vi se, att det finns hopp, glädje och framtid!

Elsie Bäcklund Sandberg   

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons