Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Indientema och fest på Höglidenkyrkan

Höglidenkyrkan har ett missionsarbete i Indien och under helgen var det extra fest i kyrkan. Hudiksvall besöktes av Angel Miriam som arbetar på ett flickhem i Chennai men också som lärare i skolor där flickorna får veta mera om övergrepp mm.

Lördagskvällen var extra festlig då Indienaftonen gick av stapeln för fjärde gången. Kyrksalen var mycket vackert dekorerad och dukad och den fylldes av förväntansfulla deltagare.

Många sponsorer hade bidragit till att mycket pengar kunde samlas in. Allt går oavkortat till att hjälpa barnen men även till många kvinnor som av olika anledningar blivit ensamstående och då ofta med många barn. Det sociala i Indien fungerar inte som här utan många bor i dåliga bostäder och har ofta inget arbete. Med hjälp kan deras hem bli renoverat, många kan starta ett företag som en syateljé, ett litet kafé mm. Känslan att kunna försörja familjen blir stark hos familjen.

Kvällen började med att Gert Ove Liw hälsade välkommen och då särskilt till Miriam som kvällen till ära var klädd i en mycket vacker sari. Anna Karin Edeborg tog sedan över programledningen och först ut blev det mycket sång och musik under ledning av Ylva, Mikael, Johan, Judit, Hjalmar och Per.

Maten som sponsrats av en restaurang och tillagats av Annmari och Anna Karin var mycket god och alla njöt av den. Under tiden maten serverades kunde man se alla sponsorers namn på väggen och det är bara att konstatera att Hudiksvallsföretagen är mycket givmilda.

Presentkort, kaffebryggare, matkassar, mm mm hade skänkts och alla deltagarna fick lotter och fina vinster. Dessutom auktionerades många saker ut och auktionist var Jan Fagerström Många fina pengar kom in och gästerna var mycket generösa. Kvällen fortsatte längre och många glada vinnare hämtade sina vinster. Alla var mycket nöjda när de åkte hem i den mörka regniga kvällen.

I söndagens gudstjänst medverkade också Angel Miriam med predikan och lovsången leddes av Bengt Jonsson med team. Mötet avslutades vid kaffeborden och alla ville ta farväl av Miriam som återvänder på måndag, säkert fylld av både minnen och upplevelser.

Maj Anita Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel