Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: IK Warpen cupsegrare i Kovland

Nystartade rekreationslaget i ishockey, IK Warpen, segrade i helgens Mighty Dronts Invitational Cup som spelades i Ånäshallen, Kovland utanför Sundsvall.

Första gruppspelsmatchen spelades mot Hackås HK från Östersund. Den långa bilresan satt kvar i benen och den mjuka isen ställde till en hel del problem, men man lyckades ändå vinna den tuffa matchen med uddamålet, 2-1.

Ola Wikman storspelade i Warpens mål och gjorde många fina paradräddningar. Målskyttar: Martin Ungh, Jens Johansson.

Gruppfinalen spelades mot värdlaget Mighty Dronts. Ett taggat Warpen öste på redan från start och fick tidig utdelning då Jon Sonefors satte 1-0 som kort därefter utökades till 2-0 genom Pär Olofsson.

Nyförvärvet Janne Karlsson fastställde periodsiffrorna till 3-0. Men än var det inte över. I powerplay reducerade hemmalaget två gånger om till 2-3 och det tidigare så stabila Warpen såg darriga ut. Dronts utnyttjade det psykologiska övertaget och kvitterade till 3-3 vilket också blev slutresultatet.

Warpen vann gruppen på fyra poäng och i finalen väntade Njurunda-laget River Rats HC som man delat omklädningsrum med hela dagen. Första perioden innehöll flera chanser åt båda håll men slutade 1-0 till Warpen efter att kvicke Martin Ungh dragit förbi sin back och enkelt placerade pucken i nätmaskorna.

I den andra perioden stod matchen och vägde och River Rats hade bud på både ett och två mål när istället Jan Karlsson snappade upp en retur efter Johan Pettersson och satte 2-0 till Warpen. När Jocke Andersson avtjänade en utvisning reducerade River Rats till 2-1 men Warpen lyckades hålla ifrån resten av matchen och tog en välförtjänt seger i 3rd Mighty Dronts Invitational Cup.

Pär L. Olofsson/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel