Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: I pandemins spår – digital mötesinspiration för SPF Seniorer

I samarbete med Ellinor Lundström på Studieförbundet Vuxenskolan har utbildningsansvariga i SPF Seniorernas distriktsorganisationer i Gästrikland och Hälsingland, Berndt Eriksson och Kristina Pennlöv bjudit in till en digital inspirationsträff.

Temat var passande nog att inspirera till digitala möten. Deltagarna kom från SPF Seniorernas föreningar i länet. Det var såväl personer från styrelser som föreningsanknutna cirkelledare samt medlemmar. Paolo Sandbom från Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland berättade på ett entusiasmerande sätt om hur han hjälpt seniorer att våga prova digitala lösningar. Han påtalade att ett stort engagemang och mycket kärlek till det man gör är bästa förutsättningen för att lyckas.

Deltagarna fick även i mindre grupper samtala om vad de kan göra i sin förening för att få medlemmarna att ta steget till digitala möten i olika former. Man hade en samsyn i att denna teknik har kommit för att stanna. I en tid när samhället åter kan tillåta fysiska möten tror man att det kommer att vara många ”hybridmöten” det vill säga när vissa av deltagarna möts fysiskt på plats medan andra deltar hemifrån via telefon, surfplatta eller dator.

En fråga som lyftes i flera grupper var hur når man ut och hur kan man locka fler att vilja delta i det digitala?

Berndt Eriksson tror att man måste avdramatisera det här med digitala möten. Att bjuda in till kravlösa digitala fikastunder eller after works kan vara en väg. Man får inte heller glömma att en del av föreningens medlemmar inte har tillgång till det digitala livet. Frågan är hur når man dem och får dem intresserade av att vilja lära sig detta?

En konkret idé som kom fram var att lära sig mer om hur man kan vara aktiv med sin förening på Facebook.

Både arrangörer och deltagare hoppas att denna inspirationsträff resulterar i att fler kommer att träffas i olika aktiviteter digitalt, både nu och i framtiden.

Ellinor Lundström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel