Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hyllad föreläsare på Forsa folkhögskola berättade om hjärnan

Vet du vad formeln för välbefinnande är? Det vet vi, som den 27 november spenderade dagen på Forsa folkhögskola och lyssnade på den hyllade föreläsaren Anna Tebelius Bodin.

Diskussioner om lärande och motivation är ständigt närvarande hos oss pedagoger likaså det här med mobilernas närvaro i klassrummen, områden som båda har en sak gemensamt – nämligen hjärnan. Som ett led i vårt kvalitetsarbete och utveckling av vår verksamhet ville vi förkovra oss ännu mer i just hjärnan. Anna Tebelius Bodin har dubbla masterutbildningar i psykologi, en från Lunds universitet och den andra från Harvard University i USA. Hon har 15 års erfarenhet av att föreläsa samt flera års arbetslivserfarenhet som specialpedagog inom skolväsendet.

Vi var närmare 80 stycken som samlats i hörsalen på Forsa folkhögskola i en härlig blandning av professioner: pedagoger, kuratorer, bibliotekarier, specialpedagoger, IT-strateger, arbetsförmedlare samt chefer från olika branscher. Förmiddagen spenderade vi med att Anna kopplade ihop lärande och motivation med hjärnan och dess funktioner, vi lärde oss mer om olika hormoner som hänger ihop med lärande och motivation. Vi fick verktyg och handfasta tips.

På eftermiddagen lotsade hon oss vidare till det spännande området om vår analoga hjärna i den digitala världen. Visste du att vår hjärna är likadan som för 40 000 år sedan när vi levde på savannen? Betänk då att vi endast levt med smarta telefoner i snart 13 år.

Anna Tebelius Bodin är en otroligt inspirerande föreläsare som lyckades engagera oss som lyssnade; hon bjöd på skratt, många insikter, nya tankar och bjussade dessutom på härliga signalsubstanser och hormoner! Men inte minst så avslöjande hon den ultimata formeln för välbefinnande och det ni, det är inte illa.

Maria Sjöndin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel