Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Hudiksvallsryttaren Jessica klar för final i Linköping

Dressyrringen Intermediåre Cup är en cup som pågått över hela Sverige hela året. Man samlar poäng genom att rida Intermediär i kûr. Det är ett program som man sätter ihop själv med eget val av ridvägar, även om det är bestämt vad som måste finnas med och med egen musik.

Annons

Jessica rider till ett program hon gjort själv, med hjälp av sin tränare, Lena Englund och med musik av Tomas Ledin. Hon vann både på hemmaplan i början av juni och vid tävlingar i Sundsvall i slutet av juni.

Sedan har inte Jessica inte haft möjlighet att komma iväg på fler deltävlingar i höst vilket gjorde att hon fick sitta hemma och hoppas att inte alltför många skulle gå om henne i cupen då bara åtta stycken går till final.

Ekipaget klarade sig precis med och rider nu finalen den 24-27 oktober. Finalen går på Linköpings stora tävlingar där flera stora finaler samlats vilket givit att många av Sveriges bästa ryttare kommer dit. Kûrprogrammet har vässats till finalen med en piruett på en hand.

- Frasse och jag är där för att ha roligt och njuta av stunden och så får vi se vad det räcker till. Jessica och Fazer hade ett lyckat genrep i Sundsvall förra helgen då de vann Msv A och hennes medryttare Helen Andersson vann Msv B.

Lena Englund/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel