Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Hudiksvallsryttare vann både Elitserien och division 2 i ponnydressyr

I helgen gick sista omgången av dressyrserierna och Hudiksvalls rid- och ponnyklubb vann den sista omgången i både Elitserien och division 2 och blev därmed totalsegrare.

Annons

Elitlaget är nu klar för Lag-SM final som rids vecka 44 i Helsingborg. Bollnäs Ridsällskap kom tvåa både denna omgång och totalt så det blir två Hälsingelag på LagSM.

Hudikryttarna hade många individuella framgångar denna helg. I kat D vann Saga Larsson-Nijeberts Cupido på 69,9 procent. Tvåa blev Alva Söderström-Sergent Pepper Gene 68,5 procent, trea Bollnäsryttaren Elsa Nordström-Norlunds El Leconte 66,4 procent, och på fjärde plats återigen HRPK med Signe Sköldunge-Hagalyckan Breeze 65 procent.

I Gävle vann Greta Fredsvik-Grand Garbo både LB:1 61,9 procent och LA:1 62,9 procent. Saga Hammarstrand-Chardonnay vann LA:1 kat D med 66, procent. Frida Laake- Hoelgardens Picasso hade fint flyt med en andra plats i LB:1 66,4 procent och en vinst i LA:1 med 66,3procent.

I Timrå var det storhästtävlingar och där tog Therese Nilsson en andra plats i LB:2 med hingsten Gido på 66,6 procent och en tredjeplats i LA:3 med 65,1 procent. I Msv C:1 tog Gnarpsryttaren Amanda Engström- Lindsay Beach en andra plats på 66,6 procent.

I Högbo var det ponnyhopptävlingar. Vilma Hedlund och Glentrasna Girl hade en lyckad helg med vinst i LB och LA samt en tredje plats i LA. Ekipaget har nu kvalat in och får rida medelsvår klass

Lena Englund/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel