Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Hudiksvallsryttare vann både Elitserien och division 2 i ponnydressyr

I helgen gick sista omgången av dressyrserierna och Hudiksvalls rid- och ponnyklubb vann den sista omgången i både Elitserien och division 2 och blev därmed totalsegrare.

Annons

Elitlaget är nu klar för Lag-SM final som rids vecka 44 i Helsingborg. Bollnäs Ridsällskap kom tvåa både denna omgång och totalt så det blir två Hälsingelag på LagSM.

Hudikryttarna hade många individuella framgångar denna helg. I kat D vann Saga Larsson-Nijeberts Cupido på 69,9 procent. Tvåa blev Alva Söderström-Sergent Pepper Gene 68,5 procent, trea Bollnäsryttaren Elsa Nordström-Norlunds El Leconte 66,4 procent, och på fjärde plats återigen HRPK med Signe Sköldunge-Hagalyckan Breeze 65 procent.

I Gävle vann Greta Fredsvik-Grand Garbo både LB:1 61,9 procent och LA:1 62,9 procent. Saga Hammarstrand-Chardonnay vann LA:1 kat D med 66, procent. Frida Laake- Hoelgardens Picasso hade fint flyt med en andra plats i LB:1 66,4 procent och en vinst i LA:1 med 66,3procent.

I Timrå var det storhästtävlingar och där tog Therese Nilsson en andra plats i LB:2 med hingsten Gido på 66,6 procent och en tredjeplats i LA:3 med 65,1 procent. I Msv C:1 tog Gnarpsryttaren Amanda Engström- Lindsay Beach en andra plats på 66,6 procent.

I Högbo var det ponnyhopptävlingar. Vilma Hedlund och Glentrasna Girl hade en lyckad helg med vinst i LB och LA samt en tredje plats i LA. Ekipaget har nu kvalat in och får rida medelsvår klass

Lena Englund/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel