Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Hudiksvalls simsällskap är åter i vattnet med snabba tider

Hudiksvalls simsällskap deltog i helgen vid SUM SIM Regionfinal i Sundsvall. En tvådagarstävling där flickorna simmade på lördagen och pojkarna på söndagen.

Vi deltog med totalt 5 simmare. På lördagen simmade Agnes Jonasson och Anna Papp.

Det var Annas första tävling på två år då hon i våras gjorde en nystart inom simningen. Hon gjorde fina personbästa på samtliga grenar hon simmade.

Agnes Jonasson presterade bra och kvalade till SUM SIM 50 meters till sommaren 2021. SUM SIM är simningens ungdoms SM. Agnes kvalde på 100 bröstsim och har sedan tidigare kvalat på 50 bröstsim. Agnes slog även till med en fin tid på 200 bröstsim där hon simmade på 2,44,74. Den tiden räcker för att vara nionde bäst i Sverige på 200 bröstsim i år för 15 åringar.

Under söndagen var det pojkarnas tur då simmade Anton Sölveskog, Gustav Hedin och Sebastian Pettersson samtliga gjorde fina personbästa i nästa alla grenar. Bland annat fick pojkarna med sig en hög med medaljer från olika grenar. Sebastian Pettersson simmade hem ett guld på 100 fjäril med ett personbästa på nästa 10 sekunder.

Efter en tung vår med stängda badhus känns det nu som vi är igång och träningen börjar ge resultat.

Nästa tävling blir norrländska mästerskapen i Härnösand i slutet av november.

Läsartext/Adam Rydstedt, Huvudtränare Hudiksvalls simsällskap

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel