Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Hudiksvalls rid- och ponnyklubb vann första omgången av Elitserien

Tävlingarna hade lockat många startande, från Luleå till Karlskoga, och det var hög kvalitet på ponnyekipagen.

Annons

Hudiksvalls lag vann omgången i div 2. I laget red Sandra Larsson-Bailey, Elsa Bärlin-Embla, Elin Brandelius-Ragnarps Domingo och Greta Fredsvik-Grand Garbo.

En omgång kvarstår i serien och det är helt öppet vem som kommer att stå som slutsegrare. Greta tog många segrar denna helg då hon även vann två LB:1 och en LA:1.

I söndagens LB:1 vann Frida Laake med Hoelgardens Picasso då hon red ihop fina 70.7 procent före klubbkompisen Elsa Bärlin-Embla på 69,28 procent.

Saga Hammarstrand och Chardonnnay var trea i kat d LA:1 där Emilia Bergåkra vann med Bergåkras Amalias Claus.

Hudiksvalls rid- och ponnyklubb som har haft lag i Elitserien i många år dominerade denna omgång och vann före Bollnäs RS. I laget red Saga Larsson-Nijeberts Cupido, Alva Söderström- Sergeant Pepper Gene, Julia Enqvist- Harmonins Compis, Signe Sköldunger- Hagalyckans Breeze och Hanna Järvinder-Guld.

Alva vann nationella Mästerskapsklassen med 70.04 procent före Saga Larsson 69,95 procent. I LAP:2 bytte de plats och Saga segrade och Alva kom tvåa, bägge två red på över fantastiska 72 procent. Hanna Järvinder hade en bra helg då hon med sin Guld vann LAP:2 och nationella LA:P0.

Elin Fransson och Prince Maxam från Gnarp tog en andraplats och en seger i LAP:1.

Klubbkompisen Iris Aura och Mölgaards Zafir tog en andraplats i LA:1 och Kilafors Nora Karlsson och Tinder tog en andraplats i LA:1

Bollnäs Lyra Blom och Funeral of Hearts tog en andraplats i LAP:1 och Clara Jonsson med det eleganta stoet Hedemands Aurora tog en tredjeplats i LAP:2 före Elin Smålänning Dessire A

Lena Englund/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel