Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Hudiksvall värd för Hälsingecupen för första gången: "Går numera under benämningen dräparbanan"

I torsdags kväll, under fina förhållanden, arrangerades på Högliden i Hudiksvall den fjärde deltävlingen i Hälsingecupen, XC mountainbike.

Det var första gången under cupens treåriga historia som en deltävling arrangerades i Hudiksvall.

– Ja, vi blev kontaktade av cupen som tyckte att Hudik var en vit fläck på mountainbikekartan och vi tog chansen och hoppade på tåget, berättar Hudik Triathlons ordförande Franz Hellberg.

– Det känns riktigt skoj att vi fick till en tävling här i Hudik och att vi kunde leverera en riktigt bra och tuff bana.

XC, som är en omskrivning av Crosscountry, är en mer ansträngande och tekniskt krävande disciplin än exempelvis långloppscykling typ Cykelvasan.

– De mer rutinerade deltagarna gillade banan skarpt även om den var tuff och den går numera under benämningen ”dräparbanan”, säger Franz som håller öppet för att det kan bli en tävling även nästa år om kommunen ställer sig positiv till det.

Gällande tävlingen så startade cirka 50 personer i varierande åldrar och den längsta sportklassen vanns av Emil Thyrén som även leder cupen. Nästa tävlingär i Edsbyn den 16 juni.