Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: HSSS lag missade att säkra sin plats i 2020 års allsvenska seglingar med endast en poäng

Inför helgens allsvenska omgång i Västerås hade Hudiksvall åtta poäng att ta in för att ta sig över kvalgränsen och säkra ett år till i den högsta serien. Trots en strålande åttonde placering denna helg fattades fortfarande en poäng i det totala sammandraget.

Annons

I Västerås seglade Anders Karén, Sofie Axelsson, Joakim, Enerud och Michael Persson. Bakom sig i resultatlistan hade de storklubbar som Göteborgs Kungliga SS, Malmö SS och Jollekappseglarna från Västerås dessutom Norrlandsrivalen Örnsköldsviks SS.

Nu återstår för klubben att ladda för de kvalseglingar som kanske kan rädda kontraktet för nästa år. Kvalen genomförs i Marstrand första helgen i oktober.

Innan dess genomför HSSS de MellanNorrlänska mästerskapen i sprintsegling (samma typ av kappsegling som Allsvenskan) helgen den 21–22 september. Då väntas deltagare från flera klubbar inom regionen; Sundsvall/Njurunda, Åre/Östersund, Härnösand och Söderhamn. HSSS räknar med tiotalet lag varav fyra seglar för Hudiksvall.

Basen för seglingarna är bryggorna vid Strandpiren och eventet kommer att refereras av speaker. Ett utmärkt tillfälle för flanerande stadsbor och besökare att få uppleva hur spännande kappsegling är.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel