Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Höstvärme när både medel och sprint avgjordes för orienterarna i Hälsingland

Söndagen den 5 september gjorde Hälsinglands orienterare upp på två av distanserna i distriktet. Både sprint och medel arrangerades av Hudiksvalls OK och lockade ca 120 deltagare per tävling.

De som gjorde upp var damer och herrar från 8 år upp till 80 år.

Banorna på sprintern gick i området kring Björkbergsskolan medan medeldistansen gick i området kring Långsjöberget. Sprinten bjöd på många klurigheter och medel bjöd på flera olika terrängtyper, bland annat stenbunden terräng.

Vädret visade sig från sin bästa sida och erbjöd fina förhållanden för löparna som gjorde fina resultat i höstsolen. Alfta-Ösa OK tog totalt 16 guldplaketter medan Forsa OK tog hem 13 guldplaketter. Arrangörsklubben, som bara ställde upp med ungdomar, lyckades plocka sex guldplaketter.

Nästa helg är det dags för DM-staffen som avgörs i Ockelbo, genom ett samarbete mellan Hälsinglands OF och Gästriklands OF. Därefter väntar DM-lång i Segersta och DM-natt i Ljusdal.

Läsartext/Catherine Vennberg, Hudiksvalls OK

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel