Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Höstvandring i Norrbo

Svenska turistföreningens ”Vandringens dag” infaller andra lördagen i september och det gör Norrbo IF:s vandring längs Norrboleden också.

I år var vi närmare 130 vandrare i alla åldrar. Den yngsta bars på ryggen och den äldsta som gick de 13 kilometrarna var uppåt 80 år. Vi hade sån tur med vädret igen med sol och lite höstliga vindar.

Vi startade vid hembygdsgården och jag hörde två av deltagarna uttrycka sin beundran över läget med utsikten över Norra Dellen och bergen i bakgrunden. Det var första gången de besökte platsen.

Leden går längs både Norra och Södra Dellen. I Långharpaviken stod Mats-Erik och Anita och serverade fika med goa, hembakade bullar. På Josefsberg satt Uno och bjöd på saft och äpplen och en utsiktsplats över Dellarna. Väl framme vid hembygdsgården igen serverade Agneta, Inger och Marita grönsakssoppa med bröd och kaffe med kaka, allt hembakat. Välförtjänt lunch som smakade otroligt bra, allt inklusive bullar tillagat av Agneta.

Det verkar väl som att vi bara åt och åt, men inte! Vi gick 13 kilometer, olika snabbt. De som kom först sprang leden runt vilket tog cirka 1,5 timme. Vi som gick långsammast kom fram efter cirka 4,5 timme. Det är det som är så bra, man springer eller går i sin egen takt.

Det är mycket förberedelsearbete bakom vandringarna och allt görs ideellt. Lederna skall hållas i bra skick, så det gäller att röja, klippa högt gräs och måla inför och under säsongen. Vi sköter också Kolarstigen och anordnar en vandring söndagen i midsommarhelgen längs den. Att så många väljer att delta på vandringarna är jätteroligt, särskilt som många kommer tillbaka år från år. Och vi som jobbar får mycket uppskattning, vilket värmer.

En anledning till att vi anordnar vandringarna är att man sen skall kunna hitta tillbaka till lederna och gå själv. Jag blev så glad igår när jag och maken plockade lingon och svamp nära Norrboleden och träffade på tre löpare, tre vandrare, en familj med två barn och en familj med tre barn längs leden under ett par timmar. Det är positivt att så många kommer hit till Norrbo.

Gudrun Holmberg för Norrbo IF

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel