Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Höstutflykt med PRO Kilafors till Ondtjärn

Tisdagen den 15 september arrangerade PRO Kilafors utflykt till Ondtjärn i Kilafors. 24 fiskeintresserade hörsammade inbjudan och ville pröva fiskelyckan.

Sten Björn Sköld från Hanebo-Segersta fiskevårdsförening informerade om fisket och berättade varför tjärnen heter Ondtjärn och inte Orntjärn som man säger till vardags.

Ondtjärn är ett put and take-fiske och denna dag levererades det 150 kg nya fiskar. Det finns flera grillplatser där runt tjärnen och en stor värmestuga med öppen spis. Samtliga deltagare höll avstånd och spred ut sig runt tjärnen. Ett trevligt utflyktsmål i coronatider.

Har man fika med och vädret är fint kan man fördriva många timmar där ute i det fria. Har man riktig tur kan man till och med få fisk.Åtminstone en av dagens deltagare lyckades få upp två regnbågar.

Birgitta Boström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel