Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Höstresa med RPG:are till Söderhamn

En liten tur med en god lunch var meningen med resan till vår granne Söderhamn.

Annons

Det var ett mycket härligt höstväder när vi kom till lunchrestaurangen och maten var bra. En efterrätt med fruktsallad eller chokladpudding och grädde var en god avslutning på lunchen.

Resan fortsatte mot centrum och vi besökte Ulrika Eleonora kyrka som vi alla sett utifrån men inte besökt. Guidningen och informationen i kyrkan var bra. Den invigdes 1621 , 100 år före ryssarnas härjningar där de brände ner kyrkan och staden. Som tur var hade en stenkyrka börjat byggas, som sedan färdigställdes.

Kyrkan är mycket vacker och speciellt byggd i sin fyrkantiga konstruktion. Många vackra målningar och träskulpturer dekorerar kyrkan.

En tur upp till tornet på berget hann vi med och därifrån kunde vi se Söderhamn ovanifrån och utsikten är magnifik och vädret i oktober gjorde inte saken sämre.

Efter besöket var det dags för eftermiddagskaffe och det smakade bra i en designbutik i Stugsund. Fina bakverk och gott kaff.e Dessutom många vackra hantverk av porslin och lera.

Nöjda resenärer kom åter till Glada Hudik på sena eftermiddagen.

Maj Anita Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel