Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hörselskadades lokalförening i Ljusdal firade 50-årsjubileum

HRF Hörselskadades lokalförening i Ljusdal firade den 31 augusti 50-årsjubileum i Folkparksserveringen i närvaro av ett 40-tal medlemmar.

Föreningen startade 1969. Deltog i firandet gjorde även representanter från Hörselskadades Riksförbund och HRF Gävleborgs distriktet samt representanter från lokalföreningarna i Gävle, Sandviken, Hudiksvall-Nordanstig, Söderhamn och Bollnäs-Ovanåker.

Firandet började med en välkomstdrink. Otto Forsberg, ordförande, hälsade alla varmt välkomna. Urban Stensson och Karl-Erik Dufvenberg underhöll en halvtimme före förrätten med vacker sång och musik, från Sven-Ingvars till Taube, men även med egenskrivna visor av Urban.

Efter förrätten, som bestod av skagentoast, hölls tal och överlämnades gåvor av Lena Thorén från Hörselskadades Riksförbund och Carl-Eric Larsson, HRF Gävleborgsdistriktet.

Även Anders Olsson, Gävle, Veronica Hylén, Söderhamn, Susanne Jonsson, Bollnäs-Ovanåker och Conny Bergsman, Sandviken, gratulerade med några ord och överlämnade gåvor. Elisabeth Norell, Hudiksvall-Nordanstig, läste en egen dikt om firandet och gratulerade även hon med en gåva.

Varmrätten, ryggbiff, potatiskaka och rödvinssås, serverades och avnjöts under gemytligt småprat. Därefter underhöll musikanterna åter med vacker sång och musik.

Som avslutning på festmåltiden, som Golfrestaurangen stod för, serverades kaffe och en smarrig tårta. Alla tackade mätta och belåtna och var nöjda med en trevlig dag.

Märta Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel