Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hög puls på SKPF:s höstmöte

Vilken inledning på höstens verksamhet! En fantastisk fin och trevlig presentation av det viktiga med rörelser för att må bra, stärka muskulaturen och träna balansen. Allt detta stod Friskis och Svettis i Hudiksvall för.

Det var ledarna Birgitta Lönnberg och Yvonne Bengtsson med medarbetare som höll i detta. Det var SKPFs avd 50:s höstmöte och till inledande delen var VisionVeteranerna inbjudna.

Vi fick tips och vi fick prova på rörelser anpassade till oss seniorer och också information om den Seniorgrupp som finns hos Friskis och Svettis. Mötesdeltagarna var med i de olika rörelser som presenterades, allt utifrån egna förutsättningar och till musik som det svängde om! Bernth Nordberg presenterade vikten av styrketräning och visade på övningar som är bra och nyttiga för hela människan.

Efter den härliga inledningen på samvaron, där pulsen gick upp och musklerna gav sig till känna, framförde ordförande ett varmt tack till en stund som gav mersmak. Applåderna talade sitt tydliga språk.

Gemenskapen fortsatte efter kaffe och goda smörgåsar med beslut om budget, för 2020. Vidare beslut om medlemsavgiften i avdelningen, där beslutet blev oförändrad medlemsavgift för 2020. Styrelsens beslut om att även under 2020, så ska medlemmarna få gratis fika vid avdelningens möten, togs emot mycket positivt. Förslaget om verksamhetsinriktning för året som kommer, tillstyrktes.

Information lämnades från Kommunala Pensionärsrådet i Hudiksvall KPR och KPR i Nordanstig. Studieorganisatör Irma Numelin Informerade och välkommande till olika studiecirklar inom avdelningen. Lena Jonsson lämnade information som Fonusråd, om SKPFs medlemsförmåner. Information lämnades också om kommande aktiviteter.

Mötet avslutades med ett varmt tack till medverkande och alla som kommit och ordförande avslutade med sin egen dikt – Stillhet.

Efter denna eftermiddags fina gemenskap på olika sätt, kom tankarna: undrar om det inte blir lite träningsvärk i morgon?

Elsie Bäcklund Sandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel