Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hittaut i Bollnäs kommer tillbaka nästa år

Hittaut-säsongen i Bollnäs 2020 överträffade alla tänkbara förväntningar: både deltagarantal och antal registrerade checkpoints ökade med ca 50 procent mot fjolåret, och närmare 2500 deltagare (motsvarande 9 procent av kommunens befolkning) har hittat ut i det vackra grannskapet under året.

I dagarna har det beslutats om att fortsätta även nästa år. Precis som tidigare blir det ett större antal checkpoints i och runt omkring Bollnäs tätort, men det tillkommer också flera spännande, nya områden. Preliminärt kommer nästa års deltagare att få stifta bekantskap med Villsjön, Kölberget, Kilafors/Rumpberg, Orbaden/Åsberget och Arbrå. Nu återstår arbetet med att säkra en finansiering av projektet genom sponsring och bidrag.

Orienteringsklubbarna Rehns BK, Segersta OK och Vallsta SK hoppas på att såväl gamla som nya deltagare hittar ut i vår vackra kommun under det kommande året.

Henrik Fröjd

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel